Наукові засади державного регулювання інвестиційної діяльності у будівельній сфері України - Фроліна, К.Л. (Управління економікою: теорія та практика, 2015)
Проаналізовано тенденції та сучасні структурно-динамічні зрушення у формуванні інвестиційного середовища у будівництві, ключові напрями інвестування будівельної сфери України, досвід зарубіжних країн у регулюванні інвестиційних процесів у будівельній сфері. Розроблено основні елементи і моделі стратегії поліпшення інвестиційного потенціалу будівельної сфери, запропоновано методичні підходи до впровадження механізму державно-приватного партнерства в інвестиційну діяльність у будівельній сфері та до розробки програм інвестиційного забезпечення будівельної сфери країни (регіону). Проанализированы тенденции и современные структурно-динамические сдвиги в формировании инвестиционной среды в строительстве, ключевые направления инвестирования строительной сферы Украины, опыт зарубежных стран в регулировании инвестиционных процессов в строительной сфере. Разработаны основные элементы и модели стратегии улучшения инвестиционного потенциала строительной сферы, предложены методические подходы к внедрению механизма государственно-частного партнерства в инвестиционную деятельность в строительной сфере и к разработке программ инвестиционного обеспечения строительной сферы страны (региона). Tendencies and modern structural and dynamic changes in the formation of investment environment in the construction of key investment areas of the construction sector of Ukraine, foreign experience in regulating investment processes in the construction industry were reviewed.The basic elements of strategy and models to improve the investment potential of the construction sector, methodical approach to implementing public-private partnership in investment activity in the construction sector and to develop programs of investment support of construction sector of the country (region) were developed.