Розвідувально-диверсійні заходи наполеонівської аґентури в південно-західних ґуберніях Російської імперії (1806–1814 рр.) - Скрипник, А.Ю. (Український історичний журнал, 2015)
Розглядається ступінь ефективності розвідувально-диверсійних заходів, проваджених
під керівництвом французького ґенерального штабу та спрямованих на
підрив боєздатності російських військ шляхом спроб знищення тилової інфраструктури на території Правобережної України впродовж 1806–1814 рр. The article considers the effectiveness of reconnaissance and subversive activity under
the guidance of the French General Staff aimed at undermining the combat readiness
of the Russian troops by destruction of rear services and logistics infrastructure in the
Right-Bank Ukraine in 1806–1814.