Міжнародна наукова конференція «Князь помер – хай живуть князі! Нащадки та спадщина Володимира» (“Le prince est mort – vivent les princes!”: Les héritiers et l’héritage de Volodymer) - Роменський, О.О. (Український історичний журнал, 2015)
Захід, що відбувся 24–25 вересня 2015 р. в Києві та був присвячений тисячоліттю з дня успіння св. Володимира й пам’яті свв. Бориса й Гліба організували Український національний комітет візантиністів, Інститут історії України НАНУ спільно зі французьким Центром історії й цивілізації Візантії (співорганізаторами виступили, відповідно, О.Толочко та К.Цукерман).