Соціальна структура давньоруського суспільства - Котляр, М.Ф. (Український історичний журнал, 2015)
Досліджено структуру давньоруського суспільства ІХ–ХІІІ ст., його багатоукладність, існування в ньому залишків рабовласницького ладу, реліктів ладу родоплемінного та ін. Розглянуто еволюцію суспільства протягом усієї доби існування Давньоруської держави. Author in this article researches the structure of old-Rus’ society of 9–13th centuries, its multiform structure, the remains of slaveholding system, relicts of tribal organisation etc. Moreover, covered the evolution of society during all period of old-Rus’ State.