Приватні зібрання української старовини Василя та Миколи Тарновських у контексті історії музейної справи в Києві - Федорова, Л.Д. (Український історичний журнал, 2015)
Розглянуто один з аспектів становлення музейної справи в Києві – приватне
колекціонування. На прикладі зібрань представників знаної української родини
висвітлено їх внесок у збереження національних культурних цінностей, формування музейного фонду України. The article reviews one of the aspects of museology development in Kyiv – private collecting.
By the example of the collections of the representatives of the famous family, it
elucidates their contribution into the process of national culture values preservation
and museum fund of Ukraine formation.