З історії міського самоврядування на Русі - Котляр, М.Ф. (Український історичний журнал, 2016)
Розглядаються установи міського управління на Русі, головним чином Південній, їх
роль у налагодженні міського життя. In this article author lightens up the institutions of urban governance in Rus’ (mainly
Southern), their role in developing of urban life.