Основні тенденції розвитку китайської історичної науки (за матеріалами ХХІІ Міжнародного конґресу історичних наук, м. Цзінань, 23–30 серпня 2015 р.) - Самойленко, Н.І. (Український історичний журнал, 2016)
Розглядається розвиток історичної науки в Китайській Народній Республіці від початку проголошеної 1978 р. політики реформ та відкритості до ХХІІ Міжнародного конґресу історичних наук, що відбувся влітку минулого року. Національна наука успішно виконує свої соціальні функції та розвивається у відповідності до основних тенденцій світової історіографії. У статті наведено ряд сюжетів, які це підтверджують. The article is associated with the Chinese historical science development from the reform and opening up policy beginning (1978) till the 22nd International Congress of Historical Sciences (2015). The national historical sciences implemented successfully their own social functions. Chinese historical sciences developed according to world historical knowledge main trends. The article outlined a number of subjects allowing above-mentioned assertions to be corroborated.