Росія та Захід: реінкарнація геополітики - Ткаченко, В.М. (Український історичний журнал, 2016)
Розглядається геополітика як неупереджена реальність наших днів. Доводиться,
що породжена аґресією Росії драма навколо анексії Кримського півострова й окупації частини Донецької та Луганської областей мають вивчатися та аналізуватися як свого роду політична кримінологія. This article lightens up the geopolitics as an objective reality of nowadays. Author
proves that produced by Russian aggression the Crimean drama, occupation of parts
of Donets’k and Luhans’k regions should be researched and analyzed as a some kind of political criminology.