Фінансове забезпечення неоіндустріального розвитку: концептуальні положення та світовий досвід - Шемякіна, Н.В.; Гориненко, Г.С. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2015)
Статтю присвячено дослідженню сучасних умов фінансування неоіндустріального розвитку промислових підприємств. Розглянуто концептуальні основи та сучасний стан фінансового забезпечення промислового розвитку в Україні. Здійснено аналіз світового досвіду забезпечення цього розвитку. Визначено фактори впливу на неоіндустріальний розвиток промисловості країни. Окреслено напрями забезпечення фінансування розвитку промисловості України. Статья посвящена исследованию современных условий финансирования неоиндустриального развития промышленных предприятий. Рассмотрены концептуальные основы и современное состояние финансового обеспечения промышленного развития в Украине. Проведен анализ мирового опыта финансового обеспечения этого развития. Определены факторы влияния на неоиндустриальное развитие промышленности страны. Определены направления обеспечения финансирования развития промышленности Украины. The article studies the current conditions of financing neoindustrial development of industrial enterprises. Conceptual framework and modern financial support for industrial development in Ukraine are considered. The international experience of development support is analyzed. Impacts on neoindustrial development of country’s industry are identified. Directions of financial development Ukrainian industry supporting are outlined.