Механізми регулювання інноваційного розвитку промисловості на засадах публічно-приватного партнерства: європейський досвід - Драчук, Ю.З.; Трушкіна, Н.В.; Кабанов, А.І. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2015)
Досліджено типологію публічно-приватного партнерства в інноваційній сфері, сутність якої полягає в орієнтації промислових підприємств на здійснення місії або розширення сегментів ринків збуту. Проаналізовано інструменти реалізації ініціативи «Інноваційний Союз» у рамках Стратегії соціально-економічного розвитку ЄС на період до 2020 року «Європа 2020: Стратегія інтелектуального, стійкого і всеосяжного зростання». Вивчено рамкову програму ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Виявлено основні причини відставання Європейського Союзу в інноваційній сфері. Виконано аналіз методів регулювання та стимулювання інноваційного розвитку промисловості в країнах ЄС на засадах публічно-приватного партнерства. Исследована типология публично-частного партнерства в инновационной сфере, сущность которой заключается в ориентации промышленных предприятий на осуществление миссии или расширение сегментов рынков сбыта. Проанализированы инструменты реализации инициативы «Инновационный Союз» в рамках Стратегии социально-экономического развития ЕС на период до 2020 года «Европа 2020: Стратегия интеллектуального, устойчивого и всеобъемлющего роста». Изучена рамочная программа ЕС по исследованиям и инновациям «Горизонт 2020». Выявлены основные причины отставания Европейского Союза в инновационной сфере. Выполнен анализ методов регулирования и стимулирования инновационного развития промышленности в странах ЕС на основе публично-частного партнерства. Typology of public-private partnership in the innovation sphere, the essence of which lies in the orientation of industrial enterprises in the mission or expanding segments of markets, is researched. We analyzed the tools of the 'Innovation Union' in the Strategy of socio-economic development of the EU in 2020, the “Europe 2020: Strategy for smart, sustainable and inclusive growth”. The EU framework“Horizon 2020” of research and innovation is studied. The main reasons of EU lagging in the innovation area are identified. The methods of regulation and stimulation of innovation development in EU members’ industry are analyzed on the basis of public-private partnership.