Неоіндустріалізація України в контексті розвитку ІТ-сфери - Васильева, Н.Ф. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2015)
З метою прискорення неоіндустріалізації економіки України досліджено стан ІТ-сфери, зроблено аналіз на прикладі глобальних рейтингів за індексами розвитку інформаційно-комунікаційних технологій, мережної готовності, розвитку Інтернету, рівня розвитку електронного уряду України та країн-членів ЄС серед країн світу і висновки про необхідність розробки та прийняття державної програми побудови інформаційного суспільства, що буде сприяти ефективному використанню ІТ-технологій, гармонізації побудови інформаційного суспільства в Україні та країнах-членах ЄС. С целью ускорения неоиндустриализации экономики Украины исследовано состояние ІТ-сферы, сделан анализ на примере глобальных рейтингов по индексам развития информационно-коммуникационных технологий, сетевой готовности, развития Интернета, уровня развития электронного правительства Украины и стран-членов ЕС среди стран мира и выводы о необходимости разработки и принятия государственной программы построения информационного общества, что будет способствовать эффективному использованию ІТ-технологий, гармонизации построения информационного общества в Украине и странах-членах ЕС. In order to acceleration of economic neoindustrialization in Ukraine the status if IT-sector is researched, by the indices of development of ICT, network readiness, Internet development, e-government in Ukraine and EU among the countries are analyzed with examples of global rankings. Conclusions about necessity of development and adoption of state program for building the Information Society, which will contribute to the efficient use of IT technologies, harmonization of building an information society in Ukraine and EU member states.