Визначення етапів механізму управління нематеріальними активами підприємства - Бриль, І.В.; Василенко, Т.Д. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2015)
Проаналізовано стан нематеріальних активів підприємств України; досліджено основні закономірності управління нематеріальними активами підприємства у сучасному конкурентному середовищі, ідентифіковано зовнішні та внутрішні фактори, які в комплексі визначають тенденції організаційних перетворень процесу управління нематеріальними активами; систематизовано і доповнено принципи організації та ефективного функціонування системи управління нематеріальними активами, використання яких дозволить створити об'єктивну фундаментальну основу для формування та розвитку організаційно-економічного механізму управління нематеріальними активами підприємств. Проанализировано состояние нематериальных активов предприятий Украины; исследованы основные закономерности управления нематериальными активами предприятия в современной конкурентной среде, идентифицированы внешние и внутренние факторы, в комплексе определяющие тенденции организационных преобразований процесса управления нематериальными активами; систематизированы и дополнены принципы организации и эффективного функционирования системы управления нематериальными активами, использование которых позволит создать объективную фундаментальную основу для формирования и развития организационно-экономического механизма управления нематериальными активами предприятий. Status of eterprises’ intangible assets in Ukraine is analyzed; basic laws of enterprise’s intangible assets management in today's competitive environment are researched; internal and external factors which determine trends of organizational change in the process of intangible assets management are identified; principles of organization and effective functioning of the system of intangible assets management, using of which will help to create objective fundamental basis to form and develop organizational and economic enterprise’s intangible assets management mechanism.