Антикризова промислова політика: варіант вітчизняного концепту - Кіндзерський, Ю.В. (Вісник НАН України, 2016)
Запропоновано варіант антикризової моделі державної промислової політики в Україні на основі обґрунтування можливої вигідної для країни спеціалізації у світовому поділі праці. Встановлено цільові індикатори розбудови промисловості на середньо- і довгострокову перспективу. Виходячи
з них, окреслено пріоритети розвитку галузі. Обґрунтовано систему відносно нових для вітчизняної практики заходів організаційно-управлінської,
інноваційно-технологічної та інвестиційної підтримки пріоритетних секторів. The variant of the anti-crisis model of state industrial policy in Ukraine is created, based on the grounds of possible
beneficial for the country specialization in the global division of labor. Target indicators of development of industry in the medium and long term are established, based on them priorities of the industry are proposed. The system of relatively
new to the national practice measures of organizational, managerial, technological innovation and investment support for
priority sectors is outlined.