Відомий учений, справжній педагог і патріот (до 80-річчя члена-кореспондента НАН України І.С. Чекмана) - Горчакова, Н.О. (Вісник НАН України, 2016)
4 жовтня 2016 р. виповнюється 80 років відомому українському вченому,
фундатору досліджень з біохімічної та загальної фармакології, засновнику
напрямів фізико-хімічної, квантової та нанофармакології в Україні, члену-кореспонденту НАН України (1991) і НАМН України (1993), академіку Нью-Йоркської академії наук, лауреату Державної премії України (1986),
заслуженому діячу науки і техніки України (1995), доктору медичних наук,
професору Івану Сергійовичу Чекману.