Берегиня витворів ботанічної науки (до 100-річчя від дня народження професора Д.М. Доброчаєвої) - Шевера, М.В.; Протопопова, В.В.; Ільїнська, А.П.; Любінська, Л.Г. (Вісник НАН України, 2016)
Статтю присвячено 100-річчю від дня народження відомого вченого-ботаніка, систематика, музеєзнавця та історика науки, доктора біологічних наук, професора, лауреата Державної премії УРСР, заслуженого діяча
науки і техніки УРСР Дарини Микитівни Доброчаєвої (1916—1995). Висвітлено її життєвий шлях, науковий і науково-організаційний доробок та
заходи з вшанування пам’яті вченої. The article is devoted to the 100th anniversary of Professor Daryna Mykytivna Dobrochayeva (1916—1995), famous
Ukrainian botanist — taxonomist, museologist and historian of science, laureate of State Award of Ukr. SSR, Honored
Worker of Science and Technics of Ukr. SSR. The life, scientific, science-organization career of D.M. Dobrochayeva and
memorial events for her are revealed.