Мемуари генерала А. Л. Левенгаупта як джерело осмислення подій походу Карла XII в Україну - Пінчук, Я. (Сiверянський лiтопис, 2016)
При вивченні Північної війни, зокрема подій 1708-1709 рр. в Україні, велике значення
має публікація шведських документів тієї доби. Важливим джерелом, що відображає
військово-політичні кампанії даного періоду, є мемуари шведського генерала Адама
Людвіга Левенгаупта. При изучении Северной войны, в частности, событий 1708-1709 гг. в Украине, большое
значение имеет публикация шведских документов того времени. Важным источником,
отражающим военно-политические кампании рассматриваемого периода, являются
мемуары шведского генерала Адама Людвига Левенгаупта. The publication of the Swedish documents that reflect the events in Ukraine 1708-1709,
plays an important role in the studies on the Great Northern War. The memoir of the Swedish
general Adam Ludwig Levenhaupt is a valuable source reflecting the military and political
events of the period.