Організація фото- та кіносправи на Чернігівщині в 1919-1922-х рр. - Литовченко, О. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті йдеться про формування фото- та кіносправи на території УСРР загалом та Чернігівщини зокрема на початковому етапі становлення радянської влади. Показано перші кроки новоствореної влади у напрямку радянізації досліджуваних сфер. В статье идет речь о формировании фото- и кинодела на территории УССР в
целом и Черниговщины в частности на начальном этапе становления советской власти. Показаны первые шаги новой власти в направлении советизации исследуемых сфер деятельности. This article is about the formation of photography and cinematography at the primary
level of the establishment of Soviet power on the territory of Ukrainian SSR as a whole and in
Chernihiv region in particular. The first steps of the new power in the direction of sovietization
of research spheres are shown.