Церква в селі Виповзові на Козелеччині - Пиріг, П.; Конопля, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті висвітлюються маловідомі епізоди церковного життя Чернігівщини,
пов’язані з долею дерев’яних храмів краю. У центрі дослідження – Воздвиженська
церква села Виповзова на Козелеччині. Відтворюється її коротка історія, подаються
цікаві відомості про ремонти споруди тощо.
Використано як опубліковані, так і архівні матеріали. Останні вводяться до наукового обігу вперше. В статье освещаются малоизвестные эпизоды церковной жизни Черниговщины,
связанные с судьбой деревянных храмов края. В центре исследования – Воздвиженская
церковь села Выползова земли Козелецкой. Воссоздается ее краткая история, подаются
интересные сведения о ремонте строения и т.д. The article is devoted to the history of wooden churches in Chernihiv region. It contains
little-known facts about Vozdvyzhens’ka church in village Vypovziv, Kozelets area.
Published and archive materials are used.