Садиба родини Хижнякових у селі Кезі за спогадами Марії Чорносвитової - Коваленко, О. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті на підставі спогадів М. В. Чорносвитової йдеться про повсякденне життя
у садибі родини Хижнякових у с. Кезі на зламі ХІХ – ХХ ст. та її трагічну долю після
захоплення влади більшовиками. В статье на основании воспоминаний М. В. Черносвитовой речь идет о повседневной
жизни в усадьбе семьи Хижняковых в с. Кези на рубеже ХІХ – ХХ вв. и о её трагической
судьбе после захвата власти большевиками. The article tells about everyday life in the estate of the Khyzhniakov family in Kezy village
on the verge of XIX – XX centuries and it’s tragic destiny after the seizure of state power by
bolsheviks, based on the memoirs of M. V. Chornosvytova.