Листи гетьмана Івана Мазепи, написані у 1708 р. до великого коронного гетьмана Речі Посполитої Адама Сенявського (переклад-реконструкція із старопольської та латини В. Пилипенка) (Сiверянський лiтопис, 2016)
Продовження. Початок див.: Сіверянський літопис. – 2016. – №3. – С.81-88; №4. – С. 88–92.