Основні напрямки наукової роботи в Чернігівському державному педагогічному інституті (1954-1998 рр.) - Боровик, М. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті мова йде про основні напрямки наукової роботи в Чернігівському
педагогічному інституті за період його 44-річної історії. Розглядаються окремі її етапи
й особливості організації дослідницьких студій. Зроблені висновки про формування
системи наукової роботи протягом всього періоду життєдіяльності педагогічного інституту. В статье речь идёт об основных направлениях организации научной работы в
Черниговском педагогическом институте за период его 44-летней истории. Рассматриваются отдельные этапы и особенности её организации. Сделаны выводы о формировании системы научной работы на протяжении всего периода жизнедеятельности
педагогического института. The article deals with main directions of scientific work’ management in Chernihiv
Teachers-Training institute during its 44-years’ history. Some stages and peculiarities of its
management are analyzed. The author made conclusions about forming of a system of scientific
work during all period of Chernihiv Training institute’s life-sustaining activity.