Photoexcitation of ⁸⁷mSr by (γ,γ') reaction - Shevchenko, O.S.; Ranyuk, Y.M.; Dovbnya, A.M.; Kuplennikov, E.L.; Nemashkalo, A.A.; Goncharov, I.G.; Borysenko, V.N.; Noga, V.I. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
The photoexcitation of ⁸⁷mSr (energy of isomeric level Eiso = 388.532 keV ) using the gamma rays produced by electron electrostatic accelerator was examined for the bremsstrahlung end-points energy covered the range from 1.4 to 3.1 MeV . Isomer activation yield was measured and intermediate states (IS) 1228, 1770, 1920 and 2656 keV contribution were observed. Experimental and published nuclear Resonance Fluorescence data were analyzed and photo-activation intermediate state integral cross section determined, which are: 0.090, 0.009, 0.070 and (1.7 ± 0.5) eV · b. Дослідженно фотозбудження ⁸⁷mSr в (γ,γ') реакції з використанням гама-променів, генерованих електронним пучком електростатичного генератора з граничною енергією гальмового спектра в інтервалі 1.4 - 3.1 МеВ. Визначено вихід ізомерної активності і внесок в нього проміжних станів з енергією 1228, 1770, 1920 і 2656 keВ. Отримані експериментальні дані та табличні дані з резонансної флюоресценції були проаналізовані і визначені інтегральні перерізи фото активаційних проміжних станів. Вони виявилися такими, що дорівнюють: 0.090, 0.009, 0.070 та (1.7 ± 0.5) eВ, відповідно. Исследовано фотовозбуждение ⁸⁷mSr в (γ,γ') реакции с использованием гамма лучей генерируемых электронным пучком, ускоренным электростатическим генератором с граничной энергией тормозного спектра в интервале от 1.4 до 3.1 MэВ. Определен выход изомерной активности и вклад в него промежуточных состояний с энергией 1228, 1770, 1920 и 2656 kэВ. Полученные экспериментальные данные и табличные данные о резонансной флюоресценции были проанализированы и определены интегральные сечения фотоактивационных промежуточных состояний. Они оказались равными 0.090, 0.009, 0.070 и (1.7 ± 0.5) эВ, соответственно.