Dose calculations for CBM experiment - Bezshyyko, O.A.; Golinka-Bezshyyko, L.O.; Kadenko, I.M.; Sevastyuk, O.O. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
Calculations of doses and fluences in the area of experimental hall and research equipment for CBM project of future accelerator Facility for Antiproton and Ion Research (FAIR) in Darmstadt were performed. Code FLUKA was used with adaptation to CBMROOT framework according to technology applied in the framework ALIROOT. Було проведено розрахунки поглинутих доз і потоків частинок для експериментального обладнання проекту CBM майбутнього прискорювального комплексу в Дармштадті для дослідження взаємодії релятивістських антипротонів і важких іонів. Для розрахунків використовувався програмний код FLUKA. Було проведено адаптацію коду FLUKA для роботи в програмній оболонці симуляції експерименту CBMROOT з використанням підходів, які застосовуються в програмній оболонці ALIROOT. Были проведены расчеты поглощенных доз и потоков частиц для экспериментального оборудования проекта CBM будущего ускорительного комплекса в Дармштадте для исследований взаимодействия релятивистских антипротонов и тяжелых ионов. Для расчетов использовался программный код FLUKA. Была проведена адаптация расчетного кода FLUKA для работы в программной оболочке симуляции эксперимента CBMROOT с использованием подходов, которые применяются в фреймворке ALIROOT.