Yields and spectra of products from (d+T) and (d+D)-reactions on TiT and TiD-targets - Andrukhovich, S.K.; Bozhko, V.P.; Olejnik, S.N.; Rudak, E.A.; Vodin, A.N.; Yachnik, O.I. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
Energy spectra and yields of fast neutrons and accompanying charged particles are calculated in a range of angles 0-180° by an analytical method for the neutron-generating solid-state TiT and TiD-targets irradiated by accelerated deuterons. The deuteron slowing-down and product yields of (d+T) and (d+D)-reactions were simulated in depth of the target in view of nuclear reaction characteristics, kinematics and contents of the hydrogen isotopes. Представлено розрахункові енергетичні спектри та виходи швидких нейтронів і супутніх заряджених частинок у діапазоні кутів 0-180°, які одержують на нейтронних генераторах типу Кокрофта-Уолтена. Розрахунки проведено аналітичним методом для нейтроновипромінюючих твердотільних TiT- та TiD-мішеней, що опромінюються прискореними дейтронами. У розрахунках моделювалося гальмування дейтронів за глибиною мішені та вихід продуктів (d+T) і (d+D)-реакцій з урахуванням характеристик ядерних реакцій, кінематики реакцій і змісту ізотопів водню в мішені. Представлены расчетные энергетические спектры и выходы быстрых нейтронов и сопутствующих заряженных частиц в диапазоне углов 0-180°, получаемые на нейтронных генераторах типа Кокрофта-Уолтена. Расчеты проведены аналитическим методом для нейтронопроизводящих твердотельных TiT- и TiD-мишеней, облучаемых ускоренными дейтронами. В расчетах моделировалось торможение дейтронов по глубине мишени и выход продуктов (d+T) и (d+D)-реакций с учетом характеристик ядерных реакций, кинематики реакций и содержания изотопов водорода в мишени.