Визначення теплового та термонапруженого станів ротора турбіни в лічильнику ресурсу - Шульженко, М.Г.; Гонтаровський, П.П.; Гонтаровський, В.П.; Лихвар, М.В.; Гармаш, Н.Г. (Проблемы машиностроения, 2011)
Пропонується методика визначення характеристик теплового та термонапруженого станів ротора високого тиску турбіни Т-250/300-240 на основі архівованих параметрів АСУ ТП для оцінки ресурсу в умовах експлуатації агрегату. Методика пропонується для використання в лічильнику ресурсу Предлагается методика определения характеристик теплового и термонапряженного состояний ротора высокого давления турбины Т-250/300-240 на основе архивированных параметров АСУ ТП для оценки ресурса в условиях эксплуатации агрегата. Методика предлагается для использования в счетчике ресурса. The technique is proposed for definition of characteristics of the thermal and thermostressed state of a high pressure rotor of a steam turbine T-250/300-240 on the basis of using of archives technological parameters of automatic control system of technology processes for a resource estimation under operating conditions. The technique is proposed for use in resource counter.