Relativistic magnetron of 8 mm waveband - Magda, I.I.; Gadetski, N.P.; Kravtsova, E.I.; Naumenko, V.D.; Pushkaryev, S.S.; Terekhin, S.N.; Tishchenko, A.S. (Вопросы атомной науки и техники, 2008)
The first experimental study of relativistic magnetron of 8 mm wavelength with diffraction microwave output
has been produced. Data that compare experiment and simulation are considered. Проведено перші експериментальні дослідження релятивістського 8 мм магнетрону з дифракційним
виводом мікрохвильового сигналу. Запроваджено порівняння даних експерименту та чисельної моделі.
Попередні дослідження РМ вказали існування генерації у діапазоні 8 мм. Експериментальні дані збігаються
з розрахунковими значеннями для фокусуючого магнітного поля та енергії електронів, відповідно умовам
збудження коливань π/2-виду при довжині хвилі 8,4 мм, а також з результатами чисельного моделювання.
Змінення потужності 8 мм випромінювання дозволили зробити оцінку ККД РМ біля 0,4%. Проведены первые экспериментальные исследования релятивистского 8 мм магнетрона с дифракционным выводом микроволнового сигнала. Приводится сравнение данных эксперимента и численной модели.
Предварительные исследования РМ показали наличие генерации в диапазоне 8 мм. Экспериментальные данные совпадают с расчетными значениями для фокусирующего магнитного поля и энергии электронов, соответствующими условию возбуждения колебаний π/2-вида при длине волны 8.4 мм, а также с результатами
численного 3D-моделирования. Измерение мощности 8 мм излучения позволило оценить КПД РМ около
0.4%.