Підводні дослідження Ольвії на початку ХХІ ст. - Смирнов, О. (Емінак, 2007)
Стаття присвячена підводним роботам на затопленій частині Ольвійського поліса. У ній коротко висвітлюється історія підводних досліджень міста та підсумки роботи експедиції на початку ХХІ ст. Використані нові матеріали підводних робіт. This article embraces the underwater excavations of the flooded areas in Olvia polis. The author briefly describes the history of the underwater researches, uses the new materials of underwater excavations of the beginning of XXI century.