Російська Православна Церква у міжнародних відносинах на межі тисячоліть - Тригуб, О. (Емінак, 2007)
У статті прослідковується місце та роль Російської Православної Церкви у сучасній зовнішній політиці Російської Федерації. Автор приходить до висновку про активізацію зовнішньополітичної діяльності РПЦ, особливо на пострадянському просторі. In article the place and a role of the Russian Orthodox Church in modern foreign policy of the Russian Federation is traced. The author comes to the conclusion about activization of foreign policy activity ROC, is especial on the post-soviet area.