Heating of charged particles at Thomson scattering of a monochromatic electromagnetic wave - Ognivenko, V.V. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
Plane monochromatic electromagnetic wave scattering by charged particles is investigated theoretically taking into account the influence of scattered incoherent electromagnetic radiation on particles motion. The spread in the particles-velocity due to interaction of particles with each other via the fields of spontaneous incoherent radiation is shown to appear in the process of scattering of incident wave. Теоретично досліджено розсіяння плоскої монохроматичної електромагнітної хвилі зарядженими частинками з урахуванням впливу розсіяного некогерентного електромагнітного випромінювання на рух частинок. Показано, що в процесі розсіяння падаючої хвилі з'являється розкид по імпульсах частинок, обумовлений їх взаємодією одна з другою через поля спонтанного некогерентного випромінювання. Теоретически исследовано рассеяние плоской монохроматической электромагнитной волны заряженными частицами с учетом влияния рассеянного некогерентного электромагнитного излучения на движение частиц. Показано, что в процессе рассеяния падающей волны появляется разброс по импульсам частиц, обусловленный их взаимодействием друг с другом через поля спонтанного некогерентного излучения.