Діяльність військово-польової пошти в Україні (друга половина ХVІІ – початок ХVІІІ ст.) - Миронова, І. (Емінак, 2007)
На основі джерельних матеріалів, в статті розглядається історія створення та діяльності військово-польової пошти України в другій половині ХVІІ – на початку ХVІІІ ст.
Особлива увага приділяється поштовим реформаторським перебудовам Петра І, які знайшли своє відображення на українських землях. On the bases of sources at the article the history of the martial-field post-offices’ creation and activity at the second half of the ХVІІ-th century – the beginning of the ХVІІІ-th century are examined. The special attention is given to the postreform changes of the Petro І that found their reflection at the Ukrainian lands.