Учбові заклади морського відомства в культурному розвитку Миколаєва (кінець XVIII - перша пол. XIX ст.) - Сухова, Т. (Емінак, 2007)
Дана стаття присвячена дослідженню ролі та значенню учбових закладів морського
відомства як необхідну умову по створенню міського життя та формуванню культурного
розвитку міста Миколаєва в кінці XVIII – I пол. XIX ст. The article is devoted to the research of the role of naval institutions of education as necessary condition in forming the urbanity and cultural development of Mykolayiv city at the end of XVIII – I half of XIX century.