The HF field pattern in the magnetized plasma cylinder of finfte lenght - Grekov, D.L.; Azarenkov, N.A.; Bizyukov, A.A.; Olefir, V.P. (Вопросы атомной науки и техники, 2003)
The PR-1 device is the wide-aperture source of homogeneous plasma. It is using for plasma processing of big diameter samples such as parts of HF antenna and elements of vessel of fusion devices. The paper presented deals with investigation of HF field pattern of the operation regime with external magnetic field. It is shown that the HF fields penetrate into the plasma volume better as compared with the case when magnetic field is turned off. So the plasma flow of greater density could be generated. Установка ПР-1 являє собою широкоапертурне джерело однорідної плазми, яке сконструйоване для обробки примірників великого діаметру, таких як елементи конструкції ВЧ антен та складові частини камери термоядерних установок. В роботі досліджено розподіл електромагнітних полів в камері установки, що працює в режимі з зовнішнім магнітним полем. Доведено, що в цьому режимі ВЧ поля краще проникають в плазму, ніж в режимі без магнітного поля. Тому в режимі з зовнішнім магнітним полем можливо створювати потік плазми з більшою густиною. Установка ПР-1 предназначена для плазменной обработки образцов большого диаметра, таких как элементы конструкции ВЧ антенн и элементы камеры установок для магнитного удержания плазмы. В работе проведено изучение распределения ВЧ полей в объеме установки в режиме с внешним магнитным полем. Показано, что в этом случае ВЧ поля лучше проникают в плазму, чем без магнитного поля. Это позволит создавать плазменные потоки большей плотности.