Radiation electronics - Karas, V.I. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
Article is review of works on nonequilibrium electron distribution function formation at a presence of sources and sinks in momentum space. The analitical investigations and numerical simulation of the nonlineat collision integrals of Boltzmann and Landau-Fokker-Planck has been considered. The experimental study results of nonequilibrium electron distribution function formation in solid plasma at its irradiation by electromagnetic radiation or charged particles flows have been implemented. New type of radioisotope source of current based on others physical prince-ples was proposed. Огляд робіт по формуванню нерівноважних функцій розподілу електронів дії джерела та стоку у імпульсному просторі. Розглянуті як аналітичні дослідження, так і чисельне моделювання нелінійних інтегралів зіткнень Больцмана та Ландау-Фоккера–Планка. Наведені результати експериментальних досліджень формування нерівноважних функцій розподілу електронів у твердотільній плазмі при її опромінюванні потоками електромагнітного випромінювання або заряджених частинок. Описане оригінальне вторинно–емісійне радіоізотопне джерело струму, основане на нерівноважних розподілах електронів. Обзор работ по формированию неравновесных функций распределения электронов при наличии источника и стока в импульсном пространстве. Рассмотрены как аналитические исследования, так и численное моделирование нелинейных интегралов столкновений Больцмана и Ландау-Фоккера–Планка. Приведены результаты экспериментальных исследований формирования неравновесных функций распределения электронов в твердотельной плазме при облучении ее потоками электромагнитного излучения или заряженных частиц. Описан оригинальный вторично–эмиссионный радиоизотопный источник тока, основанный на неравновесных распределениях электронов.