Chaotic decayes in resonators filled with rare plasma - Antonov, A.N.; Buts, V.A.; Kovalchuk, I.K.; KovpikKovpik, O.F.; Kornilov, E.A.; Svichensky, V.G.; Tarasov, D.V. (Вопросы атомной науки и техники, 2008)
The results of processes theoretical and experimental investigation of the broadband chaotic HF oscillations in the electrodynamics structure with rare plasma are presented. They are based on the nonlinear decay of HF wave into new HF and LF ones. The natural waves which may take part in this interaction are defined. There is a good agreement between theoretical and experimental results. Викладені результати теоретичного та експериментального дослідження процесів формування широкосмугових НВЧ-коливань в електродинамічній структурі з рідкою плазмою. Вони ґрунтуються на нелінійному розпаді ВЧ-хвилі на нову ВЧ- та НЧ-хвилі. Визначені власні моди, що можуть приймати участь в такій взаємодії. Між результатами теоретичних та експериментальних досліджень існує добра якісна відповідність. Изложены результаты теоретического и экспериментального исследования процессов формирования широкополосных СВЧ-колебаний в электродинамической структуре с разреженной плазмой. Они основаны на нелинейном распаде ВЧ-волны на новую ВЧ- и НЧ-волны. Определены собственные моды, которые могут принимать участие в таком взаимодействии. Между результатами теоретических и экспериментальных исследований имеется хорошее качественное соответствие.