Fusion with fission power amplification - Moiseenko, V.E.; Ågren, O.; Noack, K.; Fomin, S.P. (Вопросы атомной науки и техники, 2008)
A scheme of a sub-critical system driven by fusion neutrons from a stellarator-mirror device is considered. In addition, a power production scheme which uses fusion power amplification by depleted uranium mantle is discussed. Розглянуто схему підкритичної збірки, яка керується термоядерними нейтронами, що народжені в плазмі пастки на основі комбінації стеларатора та пробкотрона. Окрім того, обговорюється схема підсилення термоядерної потужності за допомогою бланкету із збіднілого урану. Рассмотрена схема подкритической сборки, управляемая термоядерными нейтронами, рожденными в плазме ловушки на основе комбинации стелларатора и пробкотрона. Кроме того, обсуждается схема усиления термоядерной мощности с помощью бланкета из обедненного урана.