Водний спорт як засіб позашкільної практики фізичного виховання в освітніх закладах Одеського навчального округу (1894 – 1913 рр.) - Вербицький, В. (Емінак, 2007)
У статті висвітлюються питання виникнення та розвитку водних видів спорту серед учнівської молоді на території південного регіону Російської імперії. The article deals with foundation and development of kinds of water sports among the students of the southern region of the Russian Empire.