Основні напрямки діяльності іноземних консульств на Півдні України у другій половині ХІХ – початку ХХ ст. (на прикладі Миколаєва) - Тригуб, О.; Вовчук, Л. (Емінак, 2007)
У роботі, на основі нових документальних даних, прослідковуються основні напрямки
роботи консульських установ іноземних держав, що знаходилися та діяли у Миколаєві у
другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. In work, on the basis of the new documentary data, the basic directions of work of consular
institutions of the foreign countries which were are traced and operated in Mykolayiv in second half ХІХ - in the beginning of XX centuries.