Проблема встановлення дати заснування смт. Братське та походження його назви - Голомб, А. (Емінак, 2007)
У статті досліджується проблема встановлення дати заснування та походження
топоніму Братське Братського району Миколаївської області. This article deals with the problem of the determination of foundation date and the origination of the toponym «Brats’ke», Brats’kyi region, Mykolayivska oblast.