Торгівля зброєю та її наслідки для прав людини та сталого розвитку: досвід африканських країн - Маковеєнко, В. (Емінак, 2008)
Стаття вивчає питання взаємозв’язку між торгівлею зброєю і правами людини та визначає її вплив на сталий розвиток в країнах Африки. Зокрема, автор вивчає сумний досвід Руанди та Сомалі та доводить існування прямого зв’язку між нелегальною торгівлею зброєю та сталим розвитком країн, що розвиваються, і як наслідок його дестабілізуючий вплив на безпеку Африканських країн. Статья посвящена изучению взаимосвязи между торговлей оружием и правами человека, а также изучает ее влияние на устойчивое Африканских стран. В частности, автор изучает горестный опыт Руанды и Сомали и доказывает существование прямой связи между нелегальной торговлей оружием и устойчивым развитием развивающихся стран, и как следствие дестабилизирующее влияние этой связи на безопасность Африканских стран. This article studies how arms trade affects human rights and consequently influences sustainable development in African states. Particularly the author studies mournful experience of Ruanda and Somalia and proves the existence of direct link between illegal arms trade and sustainable development of developing states, so he also studies destabilizing effect of this link on security sector of African states.