Релігійний фактор у міжнародних відносинах (на прикладі ісламського фундаменталізму) - Балягузова, О. (Емінак, 2008)
У статті аналізується значення релігії як важливого чинника міжнародних відносин. Автор намагається узагальнити та класифікувати теоретичні відомості про релігійну детермінанту та дослідити її практичне значення для сучасної системи міжнародних відносин на прикладі ісламського фундаменталізму. В статье анализируется значение религии как важного фактора международных отношений. Автор старается обобщить и классифицировать теоретические сведения о религиозной детерминанте и исследовать ее практическое значение для современной системы международных отношений на примере исламского фундаментализма. In the article the value of religion is analysed as an important factor of international relations. The author tries to generalize and to classify theoretical information about religious determinant and to probe its practical value for the modern system of international relations on the example of Islamic fundamentalism.