Національно-визвольний рух України в 60-х - поч. 90-х рр. XX ст. (короткий огляд проблеми) - Мягка, О. (Емінак, 2008)
У статті коротко висвітлюється національно-визвольний рух, що привів до незалежності України. Автор вказує на те, що здобувши державність, українська національно-політична еліта повинна була наповнити цей термін (державність) змістом. За таких умов і в 90-х pp. XX ст. національно-визвольний рух в Україні був на стадії розвитку. В статье кратко освещается национально-освободительное движение, которое привело к независимости Украины. Автор указывает на то, что получив государственность, украинская национально-политическая элита должна была наполнить это понятие (государственность) содержанием. При таких условиях и в 90-х гг. XX ст. национально-освободительное движение в Украине было на стадии развития. In the article national liberation motion which resulted in independence of Ukraine is shortly revealed. Author specifies on that getting the state system, the Ukrainian nationally political elite must was filling with this term (state system) maintenance. On such conditions and in 90th XX century national liberation motion in Ukraine was on the stage of development.