Мова народу – це його дім і фортеця - Різник, С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
21 лютого ц. р. з ініціативи ЮНЕСКО відзначався Міжнародний день рідної мови. В Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася науково-практична конференція “Функціональний простір української мови”, у роботі якої взяли участь понад шістдесят відомих науковців і педагогів, зокрема акад. НАНУ М.Жулинський, соціолог, член-кор. НАНУ В.Євтух, радіофізик В.Григорук, письменник М.Сом, літературознавець Ю.Ковалів, учені-лінгвісти А.Мойсієнко, Н.Сологуб, Т.Кияк, К.Тищенко, С.Саєнко та ін.