Оренда в українських маєтках Потоцьких у другій половині ХVIII – першій третині ХІХ ст. - Кривошея, І. (Емінак, 2008)
У статті аналізується ситуація з орендою та посесією в українських маєтках польських
аристократів Потоцьких, які попри всі суспільні катаклізми (повстання 1768-1769 рр.,
поділи Речі Посполитої), відігравали в господарському механізмі дуже важливу роль, аж до повстання 1830-1831 років. В статье анализируется ситуация с арендой и посессией в украинских владениях польских аристократов Потоцких, которые несмотря на все общественные катаклизмы (восстание 1768-1769 гг., разделы Речи Посполитой), играли в хозяйственном механизме очень важную роль вплоть до восстания 1830-1831 годов. The article gives the analysis of the situation with agricultural tenancy in Magnates Potockis’ Ukrainian estate. The author stresses the fact that despite all the social problems (the Rebellion of 1768-1769, Rzeczpospolita’s divisions) they had been quite influential in economic mechanism by the Rebellion of 1830-1831.