Південний Захід України у другій половині ХІІІ - першій половині XIV сторіч - Добролюбський, А.; Смирнов, І. (Емінак, 2008)
Автори розглядають історію Південного Заходу України у другій половині ХІІІ – першій половині XIV сторіч, базуючись на писемних, археологічних та нумізматичних матеріалах. Вони дають характеристику улуса Ногая у системі Золотої Орди та політично – економічні відносини цього утворення з сусідами. Авторы рассматривают историю Юго-Запада Украины во второй половине ХІІІ – первой половине XIV веков, базируясь на письменных, археологических и нумизматических материалах. Они дают характеристику улуса Ногая в системе Золотой Орды и политическо-экономических отношений этого образования с соседями. The authors describe the history of the South Western parts of Ukraine in the end of XIII – beginning of XIV centuries, based on the written, archeological and numismatic materials. They characterize Ulus Nogay within the system of Zolotaya Orda, political and economical relations of this union with the neighbours.