Україна під впливом світових інтеграційних процесів - Бойко, Є.О. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
У статті розкрито світові інтеграційні процеси та місце України в них. Відмічено, що стратегічною метою має стати укладання угоди про асоційоване членство в ЄС, прискорення входження України у фінансовий простір Європи. Україна має все необхідне для включення її у процеси регіоналізації міжнародного співробітництва. В статье раскрыты мировые интеграционные процессы и место Украины в них. Отмечено, что стратегической целью должно стать заключение соглашения об ассоциированном членстве в ЕС, ускорение вхождения Украины в финансовое пространство Европы. Украина имеет все необходимое для включение ее в процессы регионализации международного сотрудничества. In the article the World integration processes and place of Ukraine in has been disclosed. It is noted, that strategic purpose must become the conclusion of agreement about associated membership in the European Union, the acceleration of the entry of the Ukraine into the financial space of Europe. Ukraine has entire necessary for its start in the processes of the regionalization of international collaboration.