Сутність та економічний зміст базових категорій теорії реструктуризації промислових підприємств - Половинчак, Л.А. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Обґрунтовано сутність і зміст процесу реструктуризації, класифіковано засоби цілеорієнтації субпроцесів реструктуризації наукоємних підприємств, деталізовано інтеграційні функції процесу реструктуризації, за якими формалізовано ключові складові прикладного інструментарію та визначено дієві регулятори. Запропоновано структурно-логічну схему взаємозв’язку реструктуризації із цільовими підпроцесами реформування, модернізації, реорганізації, інжинірингу та реінжинірингу підприємств. Обосновано сущность и содержание процесса реструктуризации, сгруппированы средства обеспечения целеориентации субпроцесов реструктуризации наукоемких предприятий. Детализировано интеграционные функции процесса реструктуризации, соответственно с которыми формализованы ключевые составляющие прикладного инструментария и определены эффективные регуляторы. Предложена структурно-логическая схема взаимосвязи реструктуризации с целевыми процессами реформирования, модернизации, реорганизации, инжиниринга и реинжиниринга предприятий. The essence and content of the restructuring process is substantiated, means of orientation of restructuring of high-tech enterprises is grouped, detailed integration functions of the restructuring process, respectively, the key components of the application of tools is formalized and effectively controled. The structural and logical scheme of restructuring the relationship with the target process of reform, modernization, restructuring, engineering and reengineering businesses is offered.