Державне регулювання інноваційної діяльності в промисловості: сучасний стан та напрями вдосконалення - Фащевська, О.М. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Розглянуто систему державного регулювання інноваційної діяльності промислових підприємств, здійснено регіонально-галузевий аналіз та визначено тенденції її розвитку 2000–2007 рр. Вони свідчать, що ефективність застосованих державними органами заходів стимулювання інноваційної активності залишалася низькою. Запропоновано принципи та пріоритетні напрями вдосконалення державної інноваційної політики, дотримання яких дасть змогу активізувати модернізацію національної промисловості. Рассмотрена система государственного регулирования инновационной деятельности промышленных предприятий, осуществлен регионально-отраслевой анализ и определены тенденции ее развития в 2000–2007 гг. Они показали, что эффективность примененных государственными органами мероприятий стимулирования инновационной активности оставалась низкой. Предложены принципы и приоритетные направления усовершенствования государственной инновационной политики, соблюдение которых позволит активизировать модернизацию национальной промышленности. A system of the state regulation of innovation activities of industrial enterprises, a regional-sectoral analysis and identify trends in its development in 2000-2007 has been carried out. They showed that the efficacy of interventions by public authorities for stimulate innovation activity remained by law. The principles and priorities for improving the state innovation policies which will enhance the modernization of national industry has been proposed.