Branes in string theory - Sorokin, D.P. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
We give a simple overview of some basic aspects of the dynamics of branes in string theory and of their role in the attempts to get from String Theory a realistic model of fundamental interactions of elementary particles. Робота являє собою елементарний огляд основних властивостей динаміки релятивістських протяжних об'єктів (бран) у теорії струн й їхньої ролі в побудові на основі струнної теорії, реалістичних моделей фундаментальних взаємодій елементарних часток. Настоящая работа представляет собой элементарный обзор основных свойств динамики релятивистских протяженных объектов (бран) в теории струн и их роли в построении на основе струнной теории, реалистических моделей фундаментальных взаимодействий элементарных частиц.