On the pulsar secondary electron-positron plasma production in low-energy region - Kontorovich, V.M.; Flanchik, A.B. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
An analytical description of low-energy falling-off of the secondary electron and positron distribution functions is proposed with the account of the effect of the inverse Compton scattering (ICS) on particle acceleration and plasma production. The resulting particle distribution with the described low-energy falling-off may lead to the instability in magnetosphere plasma. Пропонується аналітичний опис низькоенергетичного завалу функцій розподілу електронів та позитронів, які породжуються у магнітосфері пульсару. Враховується вплив зворотнього комптонівського розсіювання на прискорення часток та народження пар Комптонівськими фотонами. Виникаючий розподіл часток вторинної плазми с завалом в області малих енергій може приводити до розвитку нестійкості. Предложено аналитическое описание низкоэнергетического завала функций распределения электронов и позитронов, порождаемых в магнитосфере пульсара, с учетом влияния обратного комптоновского рассеяния на ускорение частиц и рождение пар Комптоновскими фотонами. Возникающее распределение частиц вторичной плазмы с завалом в области малых энергий может приводить к развитию неустойчивости.