The possibilyty of second sound waves registration in isotopic enriched diamond single crystal - Khodusov, V.D.; Litvinenko, D.M. (Вопросы атомной науки и техники, 2007)
Using the experimental data of diamond thermal conductivity we obtain the data of normal and resistive processes of phonon interaction in Callaway approach. As the result we obtain the concentration values of ¹³C in diamond single crystal, under which the isotropic scattering is weak, and the temperature range of second sound waves existence in diamond. Використовуючи експериментальні дані теплопровідності алмазу, в моделі Калавея здобуто інформацію про нормальні та резистивні процеси фононного розсіяння. Як наслідок, здобуто величини концентрацій ізотопічних домішок ¹³C в монокристалі алмазу, за яких ізотопічне розсіяння фононів стає незначним, а також проміжок температур, в якому існують хвилі другого звуку. Используя экспериментальные данные по теплопроводности алмаза, в модели Калавэя получена информация о нормальных и резистивных процессах фононного рассеяния. Как следствие получены концентрации примеси изотопа ¹³C в монокристалле алмаза, при которых изотопическое рассеяние фононов становится незначительным, а также промежуток температур, в котором существуют волны второго звука.